top of page
Menu
hado Reserveren online.jpg

HADO in het nieuws

Hado in de Kranten en nieuws sites

 HADO Japanse sport verovert de wereld en België doet mee

Als kind speelde je waarschijnlijk al trefbal in de gymles. Er is nu een volledig moderne versie van het spel genaamd HADO. Deze Japanse sport, nu ook beschikbaar in België, is een combinatie van spelen en topsport.

HADO sport werd geboren in Japan, maar wordt nu door miljoenen gespeeld in 39 landen in de VS, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Nederland. Vanaf nu kan je deze sport ook in België beoefenen.

HADO: trefbal met AR-bril op het hoofd
Je draagt ​​een AR-bril (augmented reality) op je hoofd, een bril waarmee je ook de echte wereld kunt zien. Door de juiste beweging met je arm te maken, gooi je een "Hadoken" (virtuele energiebal) naar de tegenstander en probeer je je tegenstander uit te schakelen.


Omdat je met HADO geen kabels om je heen hebt of controllers in je hand, kun je vrij door de Hado Arean bewegen. Als het echte trefbal spel in de gymzaal.

Japanse sport in Belgiê
Als je echt goed bent in handbal-achtige sporten, kun je zelfs deelnemen aan wedstrijden. Er is een Europa Cup dit jaar in zuid-frankrijk en een World Cup in Tokio. U kunt nu ook in Belgiê oefenen. 

Je kunt HADO spelen met een groep van 2 tot 6 spelers of je aanmelden voor een cursus/training onder begeleiding van onze Hado trainers.

Robin van Meta3D.be
“Het is mooi om te zien hoe positief de reacties op HADO in België zijn. Ons doel is om banen over het hele land uit te rollen en nationale wedstrijden te organiseren”, zegt Robin Waslander, medeoprichter van Meta3D BV.

Online uw Hado sessie reserveren. Maak u keuze

HADO Arena

Maak kennis met HADO tijdens deze sessie waarin verschillende spelvarianten aan bod komen. Of ga verder met trainen en ontwikkel je HADO skills. GET IN THE GAME!

HADO Arena + COMPETITIE

Klaar voor het echte werk? Na jullie HADO training nemen teams het onderling tegen elkaar op in een competitie. Een ware strijd voor de overwinning!

HADO STUDENT

Als ijverige student kan je wel wat lichaamsbeweging gebruiken, zeker als dat kan met onze nieuwe groepsport Hado. Stel je eigen Hado-team samen met medestudenten en leef je volledig sportief uit in onze Hado Arena.

HADO JUNIOR

Kom met je vrienden en vriendinnen HADO spelen! Speciaal voor de jongste HADO fans! Voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar. Ook perfect voor kinderfeesten!

HERENT (vlakbij leuven) In de oude Vitalac-melkfabriek in Herent bruist het weer van het leven. Voortaan kun je er namelijk terecht voor een potje hado. ‘Wat?’, hoor ik u zeggen. Trefbal met een Virtual reality-bril op, daar lijkt het wat op. Peggy De Smedt (54) en Robin Waslander (53) bieden met hun bedrijf Meta 3D het nieuwste van wat virtual en augmented reality te bieden heeft aan. En daar hoort sinds kort ook de virtuele Japanse sport bij.
 

Evert Wouters 16-08-22, 13:22 Laatste update: 17-08-22, 10:30

Peggy en Robin richtten Meta3D twee maanden geleden op. Robin heeft 35 jaar ervaring als IT’er en ontwerpt zelf VR-applicaties. “Je kunt werelden creëren waarbij je enkel beperkt wordt door de grenzen van de technologie en die verdwijnen steeds meer”, vertelt hij. Meta3D ontstond vanuit een gevoel van opwinding om de mogelijkheden van de technologie te delen met de massa. Meta3D biedt VR-ervaringen voor jong en oud, zowel solo als in groep. Zo kun je in de ring stappen met Rocky Balboa of een zombie in de hersens schieten tijdens een spelletje Arizona Sunshine.
 

Vuurbal uit je handpalm

Op Woensdag worden demonstraties gegeven van de nieuwste toepassingen tijdens het Metaversecafé. Daar kwamen Peggy en Robin voor het eerst in aanraking met hado. Denk trefbal, maar dan aangevuld met augmented reality. “Hado begon als kinderdroom van de Japanner Hiroshi Fukuda, een fervente Street Fighter-speler”, legt Robin uit. “Iconisch in die game is de ‘Hadoken’: een vuurbal die het personage uit zijn handpalmen afvuurt. Dat wilde Fukuda ook wel eens.”

“Hado heeft het potentieel van padel, maar dan zonder de overlast”: Herents bedrijf Meta3D lanceert nieuwe virtuele sport

Bij hado bestoken spelers elkaar met energieballen in twee ploegjes van drie in een arena van tien bij zes meter. De intensiteit van de ballen en de kracht van het schild regelt de speler zelf via een virtuele polsband. “Een wedstrijdje hado op hoog niveau heeft de intensiteit van een bokswedstrijd, al is het toegankelijk voor iedereen. Zo kwam gisteren een vader met zijn vier kinderen over de vloer. Die kende het spel nog van vroeger, want dat speelde hij op straat. Hado heeft het potentieel van padel, maar dan zonder de geluidsoverlast.”

Cool Runnings

Hado ontstond in 2008. Gestaag veroverde de virtuele sport - of V-sport - de wereld vanuit Japan. “Hado wordt wereldwijd in 39 landen gespeeld. België is de laatste in dat rijtje”, vertelt Robin. “Hado heeft een eigen wereldcup, eurocup en zelfs een Beneluxcup, al hebben België en Luxemburg nauwelijks teams. Dat ziet er dus goed uit voor Nederland”, knipoogt Robin. Daar hoopt Meta 3D met de eerste hado-academie van België verandering in te brengen. “We willen van Veltem-Beisem het centrum van de hadocultus maken.” Peggy en Robin zijn nog op zoek naar een coach die het toekomstige kruin van de hadosport kan grootbrengen. Zelf richtten ze een eigen team op, aangevuld met enkele sportieve medewerkers. “Het doet een beetje denken aan ‘Cool Runnings’, die film over het Jamaicaanse bobsleeteam dat het automatisch tot het wereldkampioenschap schopte”, lacht Robin. “Al neemt dat niet weg dat we de ambitie hebben te winnen op het WK.”

Uitdaging

“Facebook bouwt aan een digitaal universum, waarin op afstand vergaderen niet langer via een plat scherm gebeurt, maar fysiek in een virtuele wereld. Je mag Hado gerust een spelletje noemen, maar het zijn de jongeren van nu bij wie spelenderwijs een zaadje ingeplant wordt die aan de toekomst van morgen bouwen”, vertelt Robin liederlijk. Ook de sportieve ambitie van het duo is tomeloos. “In Nederland heeft een hadoploeg de mannen van Ajax uitgenodigd. Prompt werden ze ingemaakt. Vooral de keeper liet het afweten: hij had voortdurend de neiging om naar de ballen toe te duiken. Ik ben er zeker van dat ook de Leuven Bears een vette kluif aan ons zouden hebben.” Peggy, met de nodige bravoure, vult aan: “Schrijf maar op: we dagen ze uit.”

Hado Informatie menu

Tildonksesteenweg 20

3020 HERENT

0490/444/895
Info@Meta3D.be

Hoofdkantoor

Event Locatie & Hado Arena

Pastorijstraat 5

3020 Veltem Beisem ( Vlak bij Leuven)

016/ 79 30 59

bottom of page