top of page

Reserveer de HADO arena

HADO is geen esport maar werelds eerste techno sport en is razend populair in Japan! Het is een combinatie van sport en gaming op basis van augmented reality (AR). HADO is helemaal anders dan sport zoals jij het kent! Het is een unieke sport met een hoge fun factor die door iedereen beoefend kan worden. Jong, oud, iedereen kan HADO spelen! Je kan bij ons niet alleen komen spelen, maar ook training volgen voor de aankomende Benelux Cup bij Meta3D.
 

HADO is de eerste sport ter wereld die traditionele sport combineert met gaming! Dit doet het door augmented reality (AR) brillen. De sport is immens populair in meer dan 39 landen wereldwijd en exclusief in België te spelen bij Meta3D in Herent, op vijf minuten van Leuven. 

HADO werkt met zogenaamde “hadoken” (krachtige energie ballen). Deze Hadoken gooi je net als in trefbal of dodgeball ballen om de tegenstander te verslaan. HADO is geen esports, maar het heeft veel karakteristieken van gaming, nieuwe technologie en competitie. 
 

Hoe speel je HADO

Zin om HADO te komen spelen in de buurt van Leuven? Kijk hieronder voor onze scherpe tarieven! 

Maak kennis met HADO tijdens deze sessie waarin verschillende spelvarianten aan bod komen. Of ga verder met trainen en ontwikkel je HADO skills. GET IN THE GAME!

Klaar voor het echte werk? Na jullie HADO training nemen teams het onderling tegenelkaar op in een competitie. Een ware strijd voor de overwinning!

Als ijverige student kan je wel wat lichaamsbeweging gebruiken, zeker als dat kan met onze nieuwe groepsport Hado. Stel je eigen Hado-team samen met medestudenten en leef je volledig sportief uit in onze Hado Arena.

Kom met je vrienden en vriendinnen HADO spelen! Speciaal voor de jongste HADO fans! Voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar. Ook perfect voor kinderfeesten!

Andere HADO Events die je kunt doen

HADO training center

HADO is een gloednieuwe sport uit Japan die steeds populairder wordt in de Benelux. Wil jij beter worden in dit spel? Kom naar ons HADO Trainingcenter in de buurt van Leuven voor een compleet programma van 1 uur geschikt voor 1 klas waarin alle aspecten van HADO de revue passeren. Onze trainers zijn er klaar voor! 

Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in voor onze HADO training sessies voordat de plaatsen op zijn!
 

HADO -teambuilding

HADO is de perfecte sport om aan teambuilding te doen op een unieke en onvergetelijke manier. Bedrijfsuitjes met een strategische teambuilding component of gewoon voor fun het is allemaal mogelijk! Neem vrijblijvend contact op met ons als je meer wilt weten over onze onvergetelijke HADO-teambuilding! 

Competitieve Events

  • Jaarlijkse HADO NL & BE Cup.

  • Landelijke HADO competitie.

  • HADO events voor onze vaste klanten.

  • europe-cup 2022 (dit jaar in frankrijk)

HADO AR Sports groeps-/ bedrijfsuitje

In team HADO spelen is het perfecte bedrijfsuitje voor ondernemingen die houden van competitie én tech. Het is een effectieve en leuke teambuilding waar de deelnemers nog lang over zullen napraten. Naast de AR brillen is er ook een groot meekijk scherm zodat iedereen betrokken is!

Na het spelen is er mogelijkheid om wat te eten en te drinken in ons Esports Lounge cafe. Lees hieronder meer over het HADO arrangement voor bedrijven. 
 

Hoe ziet dit arrangement eruit?

Introductie
Jullie worden ontvangen in het enige Virtual Sports Centre van België: Meta3D aan de Pastorijstraat 5 in Herent, in de omgeving Leuven. We beginnen met een drankje voor energie en wat uitleg over HADO. 

Dodgeball! AR
Na de introductie beginnen we gelijk met de actie. De deelnemers krijgen AR brillen om mee te spelen. Er kan tot 3 tegen 3 gespeeld worden en dat op verschillende niveaus. Afhankelijk van de grootte van de groep en de ervaring zorgt de begeleiding voor de indeling van de teams. De speeltijd is kort maar intensief; je zal je rust tussen de potjes meer dan nodig hebben!
 
Nog meer VR sports ervaringen
Na het spelen van HADO – dat best intensief kan zijn – is er de mogelijkheid om nog een aantal andere leuke en interactieve VR-ervaringen te spelen. Dit gebeurt op dezelfde plaats, maar met andere brillen. Diegenen die niet actief aan het spelen zijn, kunnen eenvoudig meekijken via een aantal schermen. Zo blijft iedereen betrokken en verveelt niemand zich.


Afsluiting
Nadat de winnaars bekend zijn en geëerd werden volgt er nog een leuke afsluiter. Daar kun je nog napraten onder het genot van lekkere dranken naar keuze zoals frisdrank, bier en wijn. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om nog even te VR-gamen of een interactieve 360 graden ervaring te beleven in onze relaxstoelen. 
 

Reserveer nu jullie HADO game!

HADO wordt steeds populairder in de Benelux! Als je er snel bij wilt zijn en als een van de eersten deze geweldige sport wil proberen, dan schrijf je jezelf of je team best zo snel mogelijk in! De plaatsen zijn beperkt, dus twijfel niet om je in te schrijven als je HADO wilt spelen!

Heb je nog vragen over HADO spelen of wil je met een grote groep komen spelen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder!
 

Maak kennis met HADO tijdens deze sessie waarin verschillende spelvarianten aan bod komen. Of ga verder met trainen en ontwikkel je HADO skills. GET IN THE GAME!

Klaar voor het echte werk? Na jullie HADO training nemen teams het onderling tegenelkaar op in een competitie. Een ware strijd voor de overwinning!

Als ijverige student kan je wel wat lichaamsbeweging gebruiken, zeker als dat kan met onze nieuwe groepsport Hado. Stel je eigen Hado-team samen met medestudenten en leef je volledig sportief uit in onze Hado Arena.

Kom met je vrienden en vriendinnen HADO spelen! Speciaal voor de jongste HADO fans! Voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar. Ook perfect voor kinderfeesten!

Vaak gestelde vragen over HADO

Wat is HADO?
HADO is geen esports maar een interactieve, toegankelijke en leuke combinatie van sport en gaming die uit Japan is komen overwaaien. Het is een uniek spel met een hoge fun factor. En het mooie ervan is dat HADO geschikt is voor zowel jong als oud en zo intens is als je maar wilt. Het is de perfecte manier om gezond te gamen! 

Wat is het speelveld?
HADO wordt gespeeld op een veld van 10 op 6 waar ieder team op zijn eigen helft blijft. 
Dankzij de VR brillen en technologie is ook mogelijk om te spelen tegen een team die niet op dezelfde locatie is! Wanneer dat het geval is, dan worden de teams via het internet verbonden.

Moet je een VR/AR bril dragen?
Ja, je kan geen hado sports spelen zonder VR bril. Wij zorgen uiteraard voor een comfortabele bril, dankzij onze speciaal op maat gemaakte AR-brillen uit Japan. Wij zorgen dat alles aanwezig is om te spelen, dus je hoeft nergens zelf aan te denken. 

Is HADO moeilijk?
Nee, hado sports is erg eenvoudig om te leren en je kunt je eenvoudig bewegen. Wij leggen je vooraf uit hoe je het spel speelt. Eens klaar zet je eenvoudigweg een AR-bril op en je draagt een bewegingssensor die je om de pols draagt. Je bent vrij om te bewegen en de aanvallen die op je af komen te ontwijken.


Hoeveel spelers heb je nodig?
De beste opstelling is 3 tegen 3 Maar er zijn ook andere combinatie's mogelijk zoals:

  • 1 tegen 1

  • 2 tegen 2

  • of zelfs 1 tegen 2 of 3!

Je kan HADO zien als een strategische 3 tegen 3 versie van het voor iedereen bekende trefbal. Maar dan net even anders - en leuker! Door gebruik te maken van Augmented Reality (AR) legt HADO de kracht van digitale energieballen en futuristische schilden in de handen van de spelers op een echt speelveld. Het resultaat is een futuristisch ogende, maar ongelooflijk meeslepende sport!


Hoe oud moet je zijn?
Iedereen, jong of oud, kan spelen en plezier hebben! We hebben kinderen van 6 jaar tot senioren in de jaren 80 en zelfs mensen met een lichamelijke beperking (PWD's) kunnen genieten van een weergaloze HADO-ervaring.


Krijg je bewegingsziekte van HADO?
Krijg je bewegingszieke als je VR speelt? Geen zorgen, normaal gezien kun je probleemloos HADO spelen! Onze HADO-ervaring en gameplay is van korte duur en duurt minder dan 5 minuten om te voltooien. In tegenstelling tot VR - waar je wordt getransponeerd in een virtuele wereld voor minstens 15 minuten -  heeft HADO virtuele overlays (Augmented Reality) toegevoegd aan je visuele real world. Je hebt dus een compleet andere ervaring dan bij VR! 


Heb je nog vragen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Ook kun je naar een van onze demo’s in het metaversecafé of een kennismakingsevent komen! Meta3D bevindt zich op slechts 5 minuten van Leuven met een vlotte OV-verbinding.

 Zie hier onze online agenda om te zien wanneer de volgende events plaatsvinden.

Meer weten over hoe je HADO speelt? Scroll naar beneden om de speelgids en extra informatie te vinden! 
 

HADO speelgids en extra info